Vakantiekiekje - Houtens Nieuws | Nieuws uit de regio Houten

2022-09-24 01:20:11 By : Ms. Tracy Lei

HOUTEN Een regenachtige zondagmiddag. Met een trui aan in plaats van de (gas) open haard kijk ik op mijn telefoon terug naar de zonnige vakantiefoto’s van een paar weken terug. Het weer is inmiddels omgeslagen.Volop herfstgevoel vandaag. Ik glimlach als ik mijn instawaardige foto zie.

door Sasja van der Knoop

Nog niet eerder hebben wij het zo getroffen tijdens een vakantie. Uitzicht op zee en niets ertussenin. Het ruisen van de zee is volop aanwezig. Dus mijn lief en ik zitten nooit binnen, maar op het terras. Ik kijk op Instagram. Doe inspiratie op. Slimme manieren om sjaals te knopen, tips voor het stylen van outfits. Tegenwoordig maken wij kledingwinkels bijna een eigen commercial. Hij kijkt op zijn iPad naar sport.

Ik: Kijk (koosnaam die niet bekend mag worden): dit ziet er echt knap uit. En superveel likes!

Hij: Echt zo raar wat jullie allemaal moeten doen om een jurk of broek te verkopen. Al die moeite. Ik snap soms niet wat er nou zo leuk is aan zo’n winkel. Zelfs in de vakantie gaat dat gedoe door.

Ik: Ja nou dat hoort erbij. En iedereen doet dat hoor die filmpjes en foto’s op social media. ik verkoop er toch ook veel door? Kijk nou even.

Hij: Nou wat is hier zo bijzonder aan. Fronst en schudt zijn hoofd. Zo’n foto maak ik makkelijk van jou.

Ik: Deze vrouwen zijn heel jong hoor. Is echt niet zo makkelijk.

Hij: Nou en? Ben jij oud met 55? Is zo gedaan trek maar wat aan wat verkocht moet worden.

We lopen naar buiten. Het is rond een uur of zes en dan is het licht prachtig. Hij kiest de plaats uit. Ik ga staan en zitten zoals hij zegt dat het moet. Dat is lastig want ik heb daar zelf ook altijd een stevige mening over, maar goed ik doe het. Afgesproken is afgesproken. Ik ben uitdagend gekleed. Want het moet een foto worden voor Instagram. En daar zijn ze wel wat gewend. Dus ik draag een prachtig pak van Elias Rumelis met niets eronder. Daar bij die deur zegt hij. Ik ben allang opgelucht dat we snel een locatie hebben want ik voel me flink raar naakt onder dat jasje dus ga snel voor de deur staan.

Klik klik klik. Onze fotoshoot valt gelukkig niet eens op, want er staan overal mensen selfies te maken. Dat is toch wel bizar denk ik. Er wordt geen kunstobject of natuurgebied meer gefotografeerd zonder dat een lachend gezicht onderdeel is van de compositie. Idioot eigenlijk, maar dat is voor een ander schrijfseltje in de toekomst.

We zijn klaar. Op het balkon bekijk ik het resultaat. En hij heeft gelijk. De foto is goed gelukt. Met dank aan de gouden gloed van de zon. Instawaardig? Jazeker. Omawaardig? Zeker niet! Dus gelukkig zijn mijn kleinkinderen nog te klein voor social media. En, ik citeer een van de reacties die op Instagram bij de foto is geplaatst: Je bent naast moeder, oma en partner ook nog vrouw en dat mag gezien worden. HIGH FIVE! Maar is de foto ook geschikt voor onze modepagina in het Houtens Nieuws? Mwah nee. Dat vind ik dan weer niet passend. Op social media een stoer moment is meer dan genoeg. Op deze pagina een ander vakantiekiekje, wel op dezelfde locatie en ook door dezelfde fotograaf genomen. Ik draag een fijne lange dunne trui. Als jurk, maar als tuniek geweldig op een skinny jeans of legging. Op koudere dagen een leuk vest erbij en klaar. Je moet natuurlijk wel een kattenvrouwtje zijn! (1 maat en 39,95).

Op de foto links laat Jolanda een mooie jurk van Zilch zien. Het motto van Zilch is: Colour your day. En dat zie je terug in alle collecties. Mooie prints en extra aandacht voor het combineren van kleur met kleur en print met print. Fijne stoffen en echte Hollandse maten. Op de foto rechts draag ik een jurk van hetzelfde merk, maar dan in een effen kleur met een bijpassende baret. Deze jurken gaan bij lagere temperaturen super met laarzen en een dikke panty. Daarnaast hebben we allemaal leuke bijpassende vestjes en truien binnen. Ook de eerste grote levering van ons eigen label. Prachtige basistruitjes in de nieuwste kleuren. Het is dus zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze winkel op het Oude Dorp. Is het pak eigenlijk goed verkocht vraagt mijn lief me, terwijl ik hem herinner aan onze fotoshoot. Ik heb het zelfs nabesteld zeg ik. Dan werkt die onzin echt, zegt hij hoofdschuddend.

Sasja (55) heeft een modewinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

HOUTEN Bewegen en sporten is goed voor je gezondheid. Dat is een vast gegeven. Maar hoeveel moet je dan bewegen? De beweegrichtlijnen helpen je daarbij.

HOUTEN De gemeenteraad van Houten heeft in meerderheid ingestemd met het afgeven van het concept verklaring van geen bedenkingen (VVGB) voor Windpark Goyerbrug.

BUNNIK Hoe druk het is in de straat, of hoe hard er gereden wordt, kunnen inwoners van de provincie Utrecht zelf vaststellen met Telraam. Met het Telraamapparaatje worden autom..

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.